Od 1. novembra 2022 lahko tudi društva in zavodi oddate vlogo za pridobitev nepovratnih sredstev zaradi visokih povišanj cen energentov (elektrika in zemeljski plin). Vlogo je potrebno oddati elektronsko pri Spirit Slovenija preko posebne aplikacije.

Vlogo bo mogoče oddati le do 15. 11. 2022 do 12. 00. Po tem se bo aplikacija zaprla in vloge ne bo več mogoče ne urejati in ne oddati.

O tem, katere pogoje morate NVO izpolnjevati za upravičenost do te pomoči, smo že pisali tu in tu

Za oddajo vloge se morate v aplikaciji registrirati. Vlogo vam lahko na podlagi pooblastila zakonitega zastopnika pripravi tudi zunanji sodelavec, oddati pa vloge ne bo mogel. Vlogo mora namreč podpisati zakoniti zastopnik (npr. direktor zavoda, predsednik društva) s  kvalificiranim digitalnim podpisom. Vloge ni mogoče podpisati in oddati po pooblaščencu.

Pri oddaji vloge sledite navodilom v aplikaciji. Med vnosom boste lahko tudi primerjali zneske državne pomoči, ki jih lahko prejmete v okviru enostavne ali posebne pomoči. Več o razlikah si lahko preberete tukaj.

Pomembno je, da si pred vpisom pripravite podatke tako, da boste preračunali ceno in porabo v EUR/MWh oziroma v MWh. Pretvornik iz KWh v MWh je 1000.

Pri Spirit Slovenia so za vsa tehnična vprašanja in težave z aplikacijo vzpostavili tudi klicni center. Dosegljivi so vsak delovnik od 9. do 17. ure in ob sobotah od 9. do 13. ure na telefonski številki: 051 277 880.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.