Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o samozaposlenih v kulturi. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, v Uradnem listu RS pa je bilo objavljeno Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za maj 2024.

Najnovejše v javni razpravi

  • Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o samozaposlenih v kulturi; predlog spremembe uvaja štiri karierne razrede, merila za pridobitev statusa in pravico do plačila prispevkov za socialno varnost, spreminja se seznam poklicev in drugo. Rok za komentar: 15. 7. 2024.
  • Zakon o visokem šolstvu; na novo je urejena možnost izvajanja študijskih programov v tujem jeziku, možnost ustanavljanja le javnih univerz, uveljavlja časovno prilagojen študij, viša se odstotek financiranja in drugo. Rok za komentar: 24. 7. 2024.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.