Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Pravilnik Slovenskega filmskega centra o financiranju projektov in programov za razvoj filmske in avdiovizualne kulture. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o prekrških, v Uradnem listu RS pa je bil objavljen Pravilnik o standardih in normativih socialnovarstvenih storitev prve socialne pomoči, osebne pomoči, podpore žrtvam kaznivih dejanj in pomoči družini za dom.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah; določeno je zvišanje trošarine za tobačne izdelke v višini najmanj 60% za cigarete, okrepitev nadzora in drugo.
  • Zakon o prekrških; določena je predlagana določitev dveletnega roka za novo odločanje, če je bila prekrškovna odločba razveljavljena z izrednim pravnim sredstvom ali ustavno pritožbo, rok za pritožbo v primeru pridržanja ali privedbe osebe, zalotene pri prekršku, je še dva dni po prenehanju pridržanja in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.