Na drugi seji Odbora za spremljanje kohezijske politike 2021–2027, ki je potekala 9. novembra 2023 v Lipici, so ministrstva predstavila načrtovane javne razpise. Člani odbora so obravnavali še merila za izbor operacij in načrt vrednotenja izvajanja programa. 

Predstavnica nevladnih organizacij v odboru, Tina Divjak, je opozorila predvsem na pomembnost proaktivnega obveščanja o bodočih predpisih in predlagala, naj se ministrstva še pred pripravo javnih razpisov o njihovih učinkih (na primer o namenih in ciljih razpisa ter o pričakovanih rezultatih) posvetujejo s potencialnimi izvajalci oziroma deležniki. Prav tako je preverila, kakšni so načrti za krepitev zmogljivosti nevladnih organizacij v tem finančnem obdobju. Vsaka država članica mora namreč določen odstotek Evropskega socialnega sklada nameniti za krepitev zmogljivosti nevladnih organizacij in socialnih partnerjev. Dogovorili so se, da bodo pogovori o tem potekali z Ministrstvom za javno upravo.

Vsa gradiva s sestanka so dostopna tukaj, na tej povezavi pa lahko brskate med aktualnimi, načrtovani in zaključenimi javnimi razpisi.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.