CNVOS je bil skupaj s hrvaškima organizacijama, ustanovama Slagalica in Solidarna, uspešen na javnem razpisu Evropske komisije. Nastal je več kot 4-milijonski program Impact4values, v okviru katerega bomo preko javnih razpisov nevladnim organizacijam v Sloveniji in na Hrvaškem razdelili več kot 2 milijona evrov in izvedli široko paleto različnih usposabljanj.

Osnovni cilj programa Impact4valus, podobno kot vseh drugih »re-granting programov« Evropske komisije, je s financami in znanjem podpreti manjše nevladne organizacije, da bi se povečalo število organizacij, ki se lahko vsakodnevno borijo za uresničitev evropskih vrednot (človekove pravice, vladavina prava, demokracija ipd.).

Prvi javni razpis za male in srednje projekte v vrednosti 2.000.000 evrov, od tega za Slovenijo 800.000 evrov, je tako namenjen nevladnim organizacijam, ki so v obdobju zadnjih treh let (2020 – 2022) imele manj kot 300.000 evrov povprečnega letnega prihodka. Več o ostalih pogojih za prijavo si lahko preberete tukaj.

Razpis bomo predvidoma objavili 27. 3. 2023. Otvoritev programa in informativna delavnica bo 11. aprila na Platformi ZOOM – prijave bomo odprli v kratkem. Ob tem bomo organizirali tudi 6 regionalnih srečanj, kot je to že običajno, pa bo na voljo tudi telefonska in elektronska podpora.