V kakršnikoli situaciji se znajdete v življenju - eno je gotovo: obstaja nevladna organizacija, ki vam bo podala roko. Naj bo to želja po plesu, učenju jezikov, raziskovanju jam ali pa varen prostor pred nasiljem, pozorno uho v duševni stiski in rama podpore v bolezni. Združujejo nas tudi, ko moramo stopiti skupaj in povzdigniti glas za okolje, človekove pravice in demokracijo.

Sto raznolikih nevladnih organizacij se bo kljub izrednim razmeram letos predstavilo na devetnajstem Festivalu nevladnih organizacij LUPA. Kdo brezplačno zapelje starejše po opravkih ali na izlet? Koga lahko pokličejo onkološki bolniki v stiski? Kdo obnavlja večstoletni dvorec v Štatenbergu? Odgovore boste našli na stojnicah 19. Festivala nevladnih organizacij LUPA v četrtek, 10. 9. 2020, od 10. do 18. ure na Bregu v Ljubljani.

Poleg stojnic na Bregu smo pripravili tudi program na zunanjem prizorišču na Novem trgu, kjer se bodo organizacije predstavile z gibalnim in glasbenim programom, ozaveščevalnim kolesarjenjem ter predavanjem.

Pridite potešiti svojo radovednost in spoznati 100 nevladnih organizacij, na katere se vedno lahko obrnete – v dobrem in slabem.

PROGRAM: NOVI TRG

11:00–11:20 Nastop plesne skupine Frajle, ki je del Društva upokojencev Rakek.

12:00–12:20 Nastop pevske skupine Predice, ki jo sestavljajo članice Društva upokojencev Kamnik s harmonikarjem.

13:00–13:45 Predavanje združenja Epeka so. p. Pogovor o programih združenja, ki vključujejo in izboljšujejo življenje ranljivim skupinam.

15:00–15:20 Nastop Športnega kluba Bleščica. Športni klub Bleščica se trudi dekletom približati ritmično gimnastiko. Program Bleščice je rekreativne narave, namenjen zadovoljstvu otrok in skrbi za njihovo fizično in psihično moč. Tu ni prostora za medsebojno kosanje in tekmovalnost. Klub skrbi, da je vsako tekmovanje ali nastop za dekleta praznik, priložnost za druženje in oblikovanje pozitivnega načina razmišljanja.

16:00–16:20 Nastop Društva etnične kulture Ritmi planeta. Cilj društva  je spodbujanje zanimanja občinstva za nacionalno plesno kulturo različnih držav, za njihove tradicije in običaje, ter s tem razvijanje spoštovanja, razumevanja, tolerance, mednarodnosti.

17:00–17:15 Nastop ženskega pevskega zbora Trzinke. Zbor deluje pod okriljem Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin, šteje 17 članic in 20 podpornikov ter deluje štiri leta. Nastopajo po različnih krajih v Sloveniji, med drugim tudi v Ljubljani v Cankarjevem domu in na Pogačarjevem trgu. Njihov moto je, da je petje v zboru socialno in  kulturno delo, ki spodbuja duševno in fizično zdravje.

 

Seznam stojnic in program