Slovenske nevladne organizacije smo se pridružile vseevropski kampanji #NoDayWithoutUs ob svetovnem dnevu človekovih pravic. Nevladne organizacije v Sloveniji in v drugih evropskih državah smo stopile skupaj, da bi pokazale, da nam je dovolj neutemeljenih obtožb, napadov, omejevanja naših aktivnosti in svobode izražanja. Z objavami na družbenih omrežjih s ključnikoma #MarNamJe in #NoDayWithoutUs želimo ljudem pokazati, kaj vse naredimo za njih in kako pomembno je, da nas pri tem podpirajo, ter s tem zajeziti poceni populizem in opozoriti na krčenje prostora civilne družbe.

10. december je dan, ko praznujemo svetovni dan človekovih pravic. Letos je to dan, ko bomo nevladne organizacije ljudi okoli nas vzpodbudile, naj razmislijo o tem, kakšen bi bil svet brez nas. Pokazati jim želimo, kaj počnemo in kaj smo naredili. Pokazati, kako se vsakodnevno borimo za spoštovanje človekovih pravic in enakopravnost vseh ljudi, ter kako skrbimo, da bi bil naš planet čim boljše prebivališče za nas in za naše zanamce. Pokazati, da nam je mar.

V Centru nevladnih organizacij (CNVOS) smo izjave številnih sodelujočih organizacij o njihovem doprinosu k boljšemu življenju zbrali v videu:

 

Kampanji #MarNamje #NoDayWIthoutUs se je v Sloveniji pridružil pester nabor nevladnih organizacij, med njimi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Društvo Ekologi brez meja, Rdeči križ Slovenije OZ Ljubljana, Zveza šoferjev in avtomehanikov Slovenije, Prostovoljno gasilsko društvo Sv Jurij v Slovenskih Goricah, UNICEF Slovenija, Društvo UP Jesenice, Planinska zveza Slovenije, Društvo Projekt človek, Zveza društev upokojencev Slovenije, Fotoklub Maribor ter druge humanitarne,  okoljevarstvene, izobraževalne, kulturne, turistične in športne organizacije. Vse druži en namen: ljudem omogočiti lepše, bolj polno življenje. 

Seznam vseh organizacij, ki so nam poslale fotografije za objavo v videu: 

ZDUS - Zveza društev upokojencev Slovenije
KD Miško Kranjec Velika Polana
Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije - ZŠAM
Društvo UP Jesenice
PGD Sv Jurij v Slovenskih Goricah
Turistično društvo Polževo
Društvo DIH - Enakopravni pod mavrico
Zavod Sopotniki
DrogArt
Športni klub Bleščica
Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana
Društvo SOS telefon
Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje
Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC
Zavod PIP - Pravni in informacijski center Maribor
Fotoklub Maribor
UNICEF Slovenija
Planinska zveza Slovenije
Ekologi brez meja
Društvo Projekt Človek
Društvo Focus za sonaraven razvoj
Društvo Humanitas - Center za globalno učenje in sodelovanje
Kulturno-turistično društvo Črešnovci
Postaja RAUM AU
SLOGA - Platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč
Stičišče NVO osrednje Slovenije
Turistično društvo Blagajana
Zavod Primorsko svetovalno središče, Koper
Zavod TRI
ZLHT Regionalni center NVO

Zahvaljujemo se Klavdiji Kopina za produkcijo videa ter skupini Katalena in Založbi Pivec za uporabo skladbe Travnički z albuma Človek ni zver.