Naravni začetki, Združenje za informiranje, svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva vabi na cikel šestih pogovorov z babicami Babiški kafé.

Gre za resne, poglobljene, a tudi iskrive, živahne, zanimive pogovore z izbranimi gostjami: samostojnima babicama, babicami iz slovenskih porodnišnic in porodničarko, ki še posebej spoštuje babištvo. V njem boste lahko spoznali posamezne babice in njihovo znanje, veščine in sodobne prakse, njihovo razmišljanje. Kako podpirajo ženski na poti v materinstvo? Kako zagotavljajo uresničevanje pravic žensk in otrok? Kakšno je sodelovanje z drugimi zdravstvenimi strokovnjaki in ustanovami? Kaj menijo o pomenu babištva danes?

Prva štiri srečanja z gostjami:

  • Nina Radin, dipl. babica, torek, 14. maj 2024 od 17.30 do 19.30 v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani
  • Špela Rebernak, dipl. babica, sreda, 29. maj 2024 od 17.30 do 19.30 v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani
  • Mateja Kusterle, dipl. babica, sreda, 12. junij 2024 od 18.00 do 20.00 v Hostlu Celica v Ljubljani
  • Eva Macun, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, četrtek, 27. junij od 18.00 do 20.00 v Hostlu Celica v Ljubljani

Babiški kafé je namenjen vsem, ki jih zanima rojstvo in babištvo, tistim, ki pričakujejo otroka ali so že starši, pa tudi dedkom in babicam. Zanimivi so tudi za strokovnjakinje in strokovnjake, ki se posvečajo kulturni dediščini, etnologiji, antropologiji, sociologiji, javnemu zdravju.

Več informacij o dogodkih najdete na mamazofa.org.