Z natečajem Vabljeni mladi 2024 in nagrado Primavera, poimenovano po mojstrovini slikarja Sandra Botticellija, alegorijo mladosti, Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) vabi mlade vizualne umetnike, stare do vključno 35 let in delujoče v Sloveniji, da se prijavijo na razpis Vabljeni mladi za nagrado Primavera 2024.

Razpis omogoča mladim umetnikom, da s sodelovanjem pritegnejo pozornost strokovne žirije ter si tako prislužijo možnost skupinskega razstavljanja svojih umetniških del v rezidenčni galeriji DLUM. Nagrada podpira talent in ustvarjalnost, raziskovanje ter drznost sporočanja.

Tema letošnjega natečaja je "Oblike stvarjenja".

Kje in kaj je izvor ustvarjalnosti, kakšen je proces stvarjenja v naravi ali družbi, kako umetnost sama vpliva na naše dojemanje sveta? Kakšne so srčike osebnih zgodb in kako se pletejo v kolektivna izkustva? Kako je oboje vpleteno v evolucijo individualnega in kolektivnega umetniškega jezika? Kako lahko umetnost lahko služi kot sredstvo za komentar ali spremembo v družbi?

Tema naj odpira razmisleke o umetnikovih ustvarjalnih procesih, o pomenu ustvarjanja, o tem, kako ustvarjanje oblikuje, spremeni ali definira svet okoli nas.

Več o natečaju ter povezava za prijavo na povezavi. Rok za prijavo na razpis je 24. maj 2024.