Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo in Digitalno središče nevladnih organizacij Slovenije vabita na 10. Dan vključujoče informacijske družbe z naslovom »Poti in stranpoti v pravično in dobro digitalno prihodnost«, ki bo potekal v petek, 17. maja 2024, v Ljubljani.

Dogodek ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe bo namenjen retrospektivi 10. obletnice povezovanja nevladnih organizacij na poti v pravično in dobro digitalno prihodnost ter strokovnemu in večdeležniškemu premisleku o politikah in ukrepih digitalne preobrazbe Slovenije.

Posebna pozornost bo namenjena aktualnim vprašanjem digitalne preobrazbe z vidika razmerij med državo, civilno družbo in javno sfero, dobremu vladovanju javnih politik digitalne preobrazbe ter zagovorniški vlogi vsebinskih mrež nevladnih organizacij.

Prizadevanja za dobro in pravično digitalno prihodnost bodo obeležili s podelitvijo priznanj civilne družbe za dosežke na področju vključujoče informacijske družbe in digitalnega kaktusa za slabo upravljanje javne politike na področju digitalne vključenosti.

Namen dogodka je tudi spodbuditi čezsektorski dialog med deležniki digitalne preobrazbe Slovenije, ki je zastal v zadnjih letih. Še posebej v luči dejstva, da napovedani Strateški svet za digitalno preobrazbo še vedno ni začel delovati. Na nacionalni ravni pa niso vzpostavljene ustrezne platforme, ki bi omogočale partnersko komunikacijo in koordinacijo med različnimi pogledi in predstavami o digitalni preobrazbi.

Program dogodka najdete tukaj (.pdf).

Vstop na dogodek je prost. Zaradi lažje organizacije prosijo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do četrtka, 16. maja 2024.

Dogodek bo predvajan tudi prek spleta. Povezavo do spletnega video prenosa bodo prijavljeni udeleženci in udeleženke prejeli dan pred dogodkom. Posnetek bo objavljen na video kanalu Mreže NVO-VID.

Dodatne informacije o dogodku: mag. Simon Delakorda, 041 365 529, simon.delakorda@inepa.si.