Zainteresirane organizacije in posamezniki_ce vabljeni k sodelovanju v novo nastajajoči zadrugi Na-prostem, ki izhaja iz projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«.

Zadruga bo povezala ponudnike na področju odprte kode in prostega programja. Ponujali bodo programje kot storitev (software as a service), razvoj novih odprtokodnih rešitev, nadgradnjo obstoječe odprtokodne programske opreme, lokalizacijo, oblikovanje, izobraževanje, tehnično podporo, mreženje in še več.

Zainteresirani člani_ce bodoče zadruge vabljeni k izpolnjevanju vprašalnika, katerega cilj je bolje razumeti ponudbo odprtokodnih storitev, rešitev in programov ter oblikovati ustrezen poslovni model za delovanje zadruge v skladu z vašimi pričakovanji.

Odprtokodne storitve imajo pozitiven vpliv na družbo, inovacije in interoperabilnost ter prispevajo k digitalni suverenosti in zasebnost uporabnikov in organizacij. Več informacij o odprti kodi je dostopnih na spletni stran projekta na-prostem.si.

Vnaprej se vam zahvaljujejo za vaš čas in sodelovanje pri izpolnjevanju vprašalnika. Vaše mnenje in prispevek bosta ključna pri oblikovanju in delovanju zadruge Na-prostem.

Stik za dodatne informacije in vprašanja: Kristijan Tkalec kristijan.tkalec@biotehna.org.