Nevladna organizacija Changemakerxchange je objavila razpis za štipendijski program, poimenovan Changemakers for Democracy - Re-imagining democratic systems. Gre za dvanajstmesečni program, v okviru katerega bodo podprli do petnajst evropskih »ustvarjalcev sprememb«, ki si prizadevajo za demokratično prenovo in vpeljavo novih ekonomskih paradigem.

Namen štipendijskega programa je podpreti inovativne ideje in projekte, ki ponujajo alternative naraščajoči polarizaciji in ekstremizmu, s katerim se v Evropi soočamo. Iščejo osebe, ki bodo zastopale projekte svojih organizacij, gibanj in združenj, ter so hkrati globoko vpete v skupnosti, za katere delajo. Štipendisti lahko med drugim pričakujejo podporo pri gradnji svojih zmogljivosti, možnost mreženja in povezovanja ter finančno podporo v vrednosti 50.000 evrov, ki bo dodeljena v obliki donacije neprofitni organizaciji štipendista.

Zainteresirani najdete več informacij o programu, pogojih in načinu prijave na changemakerxchange.org. Rok za prijave se izteče 5. decembra 2023.

Za potencialne prijavitelje nudijo polurna informativna srečanja prek Zooma, zadnji termin je 30. november. Prijavite se lahko na tej povezavi.