Europa Donna tudi letos pripravlja Tek in hojo za upanje, dogodek, s katerim začenjajo rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk.

Tek in hoja za upanje je že tradicionalno namenjen gibanju in veselemu druženju ter zbiranju sredstev. Letos pa so še posebej veseli, ker se že uveljavljenim dogodkom v Ljubljani, Mariboru, Dolenjskih Toplicah in Zasavju, pridružujeta tudi dva nova v Kopru in Novi Gorici, s pomočjo katerih bodo njihova sporočila o pomenu boja proti raku dojk dosegla še večji krog ljudi. Več informacij najdete na njihovi Facebook strani.

Z dogodkom Europa Donna začenja rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi in dogodki osveščajo o raku dojk in opozarjajo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja. V letošnji kampanji se osredotočajo na pomen prijateljstva, zato kampanja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske, da redno opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočijo tudi svojim prijateljicam.

Program dogodkov, ki bodo v sklopu Rožnatega oktobra 2023 potekali po celotni Sloveniji, najdete na europadonna.si.