Mreža RUK tudi letos vabi, da se jim pridružite na treh mednarodnih intermedijskih festivalih: festival novomedijske kulture Speculum Artium (20.–23. 9., Trbovlje), festival avdio-vizualnih in novomedijskih umetnosti IZIS (6. 10.–22. 10., Koper) in festival umetnostni, znanosti in tehnologije KIBLIX (26. 10.–29. 12., Maribor).

Petnajsti festival novomedijske kulture Speculum Artium 2023 pod vprašaj postavlja naše temeljne predstave o umetnosti, relativizira odnos med človekom in strojem ter razmišlja o naravi človeškosti. Glavni gostje letošnjega festivala so Compressorhead, robotska glasbena skupina, ki izvaja legendarne rock uspešnice, s svojimi deli pa se predstavlja še 39 umetnikov iz Slovenije in tujine. Tudi letos bo hkrati potekal mednarodni video festival DigitalBigScreen.

IZIS, festival avdiovizualne in novomedijske umetnosti, bo v letošnji enajsti ediciji nosil naslov Elementarni delci in bo tako kot lani potekal v skladišču Libertas v Kopru.

Letošnja 21. izdaja festivala KIBLIX 2023: "Licemerje in napuh" že z naslovom nakazuje na drugačen koncept od lanskega, ki je bil posvečen "Ljubezni in miru". Večina festivalskih aktivnosti se bo odvila v KIBLA PORTALU.

Spremljajte jih na socialnih omrežjih in spletni strani, kjer boste kmalu izvedeli več.