V soboto, 16. 9. 2023, bo potekal največji katoliški festival za mlade - Stična mladih. Srečanje se bo pričelo z zbiranjem ob 9.30 in sklenilo z večernim programom ob 21.00.

Geslo letošnjega srečanja se glasi “Kdo praviš, da sem?”. V porastu uporabe družbenih omrežij se namreč v mnogih mladih poraja vprašanje identitete – od kod izhajam, kdo sem?

Organizatorji pripravljajo pester program. Po uvodnem programu bo najprej sledila sv. maša, ki jo bo vodil novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice, športni turnir in koncerti Vlada Kreslina, Gala Gjurina in Primoža Križaja. Tekom dneva bo priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje. Po večerji bo potekal večerni koncert s Stična bendom. Časovnica programa je dostopna na spletni strani sticna.net.

Vstopnice za dogodek je mogoče po nižji ceni kupiti že v predprodaji. Udeleženci se na srečanje lahko pripeljejo s Stična vlakom, organiziranimi avtobusnimi prevozi iz župnij oz. dekanij ali pa pridejo v lastni režiji.

LOKACIJA: cistercijanski samostan Stična, Stična 17, Ivančna Gorica