Društvo Humanitas vabi fotografinje in fotografe (profesionalne in amaterske) k sodelovanju v natečaju za izbiro fotografije na temo ENAKOST SPOLOV. Natečaj poteka v sklopu mednarodnega projekta Širimo solidarnost (SAY), ki ozavešča mlade o aktualnih globalnih izzivih.

Vabijo vas, da nam na temo ENAKOST SPOLOV pošljete največ dve svoji fotografiji. Za izbrano (eno) fotografijo bodo zakupili avtorske pravice za eno leto (1000 eur bruto bruto), pogodbo boste podpisali z društvom Humanitas. Fotografijo pošljite na barbara@humanitas.si, in sicer najkasneje do 15. julija.

Prosijo, da ob fotografiji napišete še naslednje podatke: ime fotografa, naslov fotografije in leto, ko je bila fotografija posneta. Fotografije naj ne bodo starejše od 10 let. Fotografija mora biti v kakovostni resoluciji (5000 px)

O PROJEKTU: Cilj projekta Širimo solidarnost, v katerem Društvo Humanitas sodeluje s partnerji iz Hrvaške, Italije, Poljske, Francije in Španije, je ozaveščati mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije, človekovih pravic in analizirati globalne izzive preko fotografske analize in pisanja. V sklopu projekta vsaka država išče fotografe ali fotografinje, ki v svojih fotografijah pokrivajo naslednje teme: diskriminacija, rasizem, družbena neenakost, duševno zdravje, globalni mir in enakost spolov. Vsaka država pokriva eno temo, v Sloveniji pokrivajo temo enakost spolov.

Več informacij.