Na Mladinskem svetu Slovenije v letu 2024 skupaj z Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo nadaljujejo vodenje instituta mladinskega podnebnega delegata Slovenije s ciljem vključevanja mladih v proces mednarodnih podnebnih pogajanj, opolnomočenja mladih in ozaveščanja o podnebnih spremembah med mladimi.

V ta namen so objavili razpis za izbor mladinskega podnebnega delegata Slovenije. Sodelovanje delegata je predvideno v okviru aktivnosti pred, med in po zasedanju  Konference pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja (UNFCCC), pri čemer se bo mladinski delegat udeležil Konference Združenih narodov o podnebnih spremembah 2024(COP29), ki bo potekala med 11. in 22. novembrom 2024 v Bakuju, glavnem mestu Azerbajdžana. Pred tem se bo izbrani kandidat udeležil tudi podnebne konference v Bonnu v Nemčiji, ki bo potekala med 3. in 13. junijem 2024, v kolikor bo to izvedljivo.

Zainteresirani za sodelovanje najdete besedilo razpisa in prijavni obrazec na mss.si. Prijave zbirajo do vključno ponedeljka, 27. maja 2024.