Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi ponovno Zakon o Slovenski tiskovni agenciji. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije, v Uradnem listu RS pa je bilo objavljeno Poročilo o gibanju plač za junij 2024.

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o Slovenski tiskovni agenciji; z novim predlogom se jasneje določa gospodarska javna služba informiranja medijev in javnosti, financiranje in drugo. Rok za komentar: 11. 9. 2024.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

  • Koeficienti rasti cen v Republiki Sloveniji, julij 2024 (Uradni list RS, št. 73/2024); Statistični urad RS je objavil podatek, da je letna rast cen v juliju znašala 1,3 %, cene življenjskih potrebščin so bile v primerjavi z junijem v povprečju nižje za 0,1 % in drugo.
  • Poročilo o gibanju plač za junij 2024 (Uradni list RS, št. 73/2024); Statistični urad RS je objavil podatek, da je povprečna mesečna bruto plača na zaposleno osebo v državi za junij 2024 znašala 2.366,79 EUR in je bila za 1,0 % višja kot v mesecu maju.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.