Prvega avgusta 2024 je začel veljati Akt o umetni inteligenci, ki ureja uporabo umetne inteligence v EU, je prvi okvir o umetni inteligenci doslej in obravnava tveganja umetne inteligence. Države članice morajo uredbo v svoje nacionalne pravne sisteme prenesti do 2. avgusta 2025.

MDP bo ustanovil strokovni svet za obravnavo strokovnih vprašanj in svetovanje pri implementaciji Akta o umetni inteligenci, zato vabi posameznike, ki so spremljali ali bili vključeni v nastajanje Akta o umetni inteligenci, da se prijavijo kot kandidati za sodelovanje v svetu. V svetu bodo sodelovali strokovnjaki iz različnih področij (prava, etike, ekonomije ipd.).

Zainteresirani se lahko prijavite tako, da najkasneje do 4. septembra 2024 pošljete elektronsko pošto na gp.mdp@gov.si. Za morebitna dodatna pojasnila lahko pišete na spela.kern@gov.si ali pokličete 070 697 500.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.