Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za NVO, v katerih si lahko preberete, da je v javni razpravi Zakon o informacijski varnosti. Obveščamo tudi, da je bil v Uradnem listu objavljen Pravilnik o pogojih izdaje dovoljenja za delo in vpisu v register zasebnikov in pravnih oseb, ki opravljajo socialnovarstvene storitve pomoč družini na domu, socialni servis, institucionalno varstvo in storitve vodenje in varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji.

Najnovejše v javni razpravi

  • Pravilnik o preventivnih zdravstvenih pregledih športnikov; predlog ureja vrste, vsebino in obseg preventivnih zdravstvenih storitev za kategorizirane športnike in registrirane športnike do dopolnjenega 26. leta starosti. Rok za komentar: 26. 2. 2024.
  • Zakon o informacijski varnosti (ZInfV-1); predlog novega zakona ureja pristojnosti, naloge, organizacijo in delovanje pristojnega nacionalnega organa za informacijsko varnost, enotno kontaktno točko za kibernetsko varnost, skupine za odzivanje na incidente, sprejem Strategije kibernetske varnosti, kibernetsko obrambo in drugo. Rok za komentar: 18. 3. 2024.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.