Skupina za evropski semester Evropskega ekonomsko-socialnega odbora (EESO) pod naslovom »Predlogi za reforme in naložbe ter njihovo izvajanje v državah članicah – kakšno je mnenje organizirane civilne družbe? (cikel evropskega semestra 2023–2024)« v petek, 12. januarja 2024, od 10.00 do 13.00 v veliki dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, 1000 Ljubljana, organizira okroglo mizo.

K sodelovanju na okrogli mizi vabi predstavnike vseh področij civilne družbe v Sloveniji, obe ministrstvi, pristojni za evropski semester in socialni dialog, ter predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Razpravo bodo povzeli v poročilu, ki ga bodo ob spoštovanju anonimnosti govornikov predložili evropskim institucijam.

Vabilo, program in osnutek s seznamom vprašanj, na podlagi katerih bo razprava potekala, najdete v nadaljevanju.

Prosijo, da svojo udeležbo potrdite čim prej (z navedbo imena, priimka ter naslova bivališča udeleženca in organizacije, ki jo predstavlja) oziroma najkasneje do 9. januarja 2024, na e-naslov: EuropeanSemester@eesc.europa.eu, in se neposredno prijavite tudi prek obrazca za registracijo v Državnem svetu, da vam lahko v skladu s pravili Državnega sveta zagotovijo udeležbo na okrogli mizi.

Skupina za evropski semester EESO na to temo nadaljuje posvetovanje z nacionalnimi ekonomsko-socialnimi sveti, socialnimi partnerji in civilnodružbenimi organizacijami iz držav članic EU. Posvetovanje bo potekalo do marca 2024 na podlagi priloženega vprašalnika in med obiski držav. Rezultat bo priprava mnenja na lastno pobudo, ki bo predvidoma sprejeto na plenarnem zasedanju EESO 24. in 25. aprila 2024.

 

Vabilo Program Osnutek s seznamom vprašanj

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.