Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport do 20. decembra še zbira prijave škode, ki je nastala v jesenskih neurjih med 27. oktobrom in 6. novembrom 2023. Oceno škode je treba oddati na posebnih obrazcih.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport za namen priprave ocene neposredne škode v gospodarstvu zaradi naravne nesreče med drugim poziva tudi zavode s sedežem v Republiki Sloveniji, ki ste utrpeli škodo na strojih in opremi in/ali škodo nastalo zaradi uničenja zalog in/ali škodo zaradi izpada prihodka v naslednjih prizadetih občinah: Bistrica ob Sotli, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Radeče, Rečica ob Savinji, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Velenje, Zreče, Izola, Koper, Piran, Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranjska Gora, Kranj, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica, Kočevje, Kostel, Litija, Loški potok, Osilnica, Bovec, Cerkno, Idrija, Kobarid, Tolmin, Škocjan, Črna na Koroškem, Slovenj Gradec, Ilirska Bistrica, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas – Poljane, Kamnik in Kanal ob Soči, da posredujete oceno škode.

Oceno škode je treba poslati na posebnih obrazcih na elektronski naslov: poplave2023.mgts@gov.si, s pripisom Poplave oktober−november 2023.

Ministrstvo je pripravilo tudi navodila za izdelavo ocene škode, ki so dostopna tu.

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.