Za vas smo ponovno pripravili novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Podnebni zakon. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih, v Uradnem listu RS pa je bila objavljena Uredba o načrtih upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja za obdobje 2023–2027.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvi Zakona o tujcih; predlog zakona spreminja pogoj znanja ravni slovenskega jezika za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje zaradi združitve družine na t.i. preživetveno raven in drugo.
  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih; predlog zakona ureja pravico delavca, da predlaga spremembo pogodbe o zaposlitvi ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi zaradi izboljšanja zaposlitve oziroma pogojev dela, sorazmernost trajanja poskusnega dela v primeru sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas, oskrbovalski dopust, pravico do odklopa in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.