Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Uredba o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2021-2027. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu, v Uradnem listu pa je bila objavljena Uredba o izvajanju uredb (EU) in (Euratom) na področju porabe sredstev za cilj evropsko teritorialno sodelovanje v programskem obdobju 2021–2027.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu; novela ureja štipendije za pridobitev izobrazbe socialni delavec, ukrepe na področju socialnega varstva namenjen preprečevanju in reševanju socialne problematike,
  • Zakon o dolgotrajni oskrbi; predlog zakona ureja pristojnost Ministrstva za solidarno prihodnost, vire financiranja v obliki nove prispevne stopnje, vzpostavitev vstopne točke, izvajalce dolgotrajne oskrbe, oblike dolgotrajne oskrbe in drugo.

Najnovejše v uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.