Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da so v javni razpravi spremembe Zakona o osnovni šoli. Obveščamo tudi, da je v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu ter da je bilo v Uradnem listu objavljeno Poročilo o gibanju plač za februar 2023.

Najnovejše v javni razpravi

Najnovejše v Državnem zboru

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu; novela določa financiranje javne službe, ureditev statusno pravnega razmerja med univerzo in njeno članico, položaj visokošolskih učiteljev, izvoljenih v funkcijo dekana članice, dostop do visokošolskega izobraževanja tujim državljanom, ki v Republiki Sloveniji zaključijo srednješolsko izobraževanje, komunikacijo preko portala eVŠ, dostop do subvencioniranega bivanja tujim državljanom in državljanom držav članic EU, ki so v Republiki Sloveniji sami oziroma njihovi starši rezidenti za davčne namene in drugo.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.