Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu. Obveščamo tudi, da sta v obravnavi v Državnem zboru Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju ter Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2023 in 2024, v Uradnem listu pa je objavljena Uredba o določitvi cene električne energije.

Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu; predlog novele ureja štipendije za področje socialnega varstva, določila, na podlagi katerih se lahko na področju posameznih regij v Sloveniji izvajajo ukrepi financirani iz evropskih skladov, pogoje za projektne partnerje, ko se sredstva dodeljuje na podlagi javnega razpisa, ločuje storitev pomoč družini na tri storitve, osebe v institucionalnem varstvu bodo lahko vključene v program vzgoje in izobraževanja po posebnem zakonu do 26. leta starosti, pristojnosti varstveno delovnih centrov in drugo. Rok za komentar: 6. 5. 2023.

Najnovejše v Državnem zboru

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.