Za vas smo ponovno pripravili tedenske novice s področja prava za nevladne organizacije, v katerih si lahko med drugim preberete, da je v javni razpravi Zakon o zdravstvenem informacijskem sistemu ter da je bil v Uradnem listu objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem potrjevanju računov.

 Najnovejše v javni razpravi

  • Zakon o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije; predlog zakona ureja dvotirno vodenje zavoda, centralizacijo podpornih služb, e- poslovanje, opravljanje nalog javne službe, način financiranje zavoda in drugo. Rok za oddajo predlogov: 3. 5. 2023.
  • Zakon o zdravstvenem informacijskem sistemu; predlog zakona določa obveznost vseh izvajalcev zdravstvene dejavnosti, da zdravstveno dokumentacijo posredujejo v centralni zdravstveni informacijski sistem, dostop do zdravstvenih podatkov pacienta in drugo. Rok za oddajo predlogov: 3. 5. 2023.

Najnovejše v Uradnem listu

 

Spremljajte CNVOS na družbenih omrežjih FacebookTwitterInstagram in YouTube.

Naročite se na naš tedenski e-novičnik in bodite na tekočem z razpisi, izobraževanji, dogodki in drugimi novicami, pomembnimi za nevladni sektor: PRIJAVA.