ZPM Maribor je organizacija, ki že 70 let izvaja programe za otroke, mladostnike in družine. Na tisoče se jih vsako leto udeleži počitniških programov, letovanj, ustvarjalnih delavnic, prireditev…

Brez požrtvovalnega, strokovnega in predanega dela prostovoljcev teh programov ne bi mogli izpeljati, zato je prostovoljstvo ena osnovnih vrednot organizacije že vseh 70 let.

Posebno pozornost dajejo usposabljanju, mentorstvu in dobremu počutju prostovoljcev, ki skozi delo pridobivajo dodatna znanja in neprecenljive izkušnje, tako za poklicno pot, kot za življenje nasploh.

Za leto 2024 objavljajo:

  • Poziv prostovoljcem/-kam na LETOVANJIH. Prijave zbirajo do 15. aprila preko spletnega obrazca.
  • Poziv prostovoljcem/-kam za delo z otroki in mladostniki v DOMU USTVARJALNOSTI MLADIH (DUM) v Mariboru. Prijave zbirajo do 15. aprila preko spletnega obrazca.
  • Poziv prostovoljcem/-kam, ki bi se radi usposobili za svetovalce/-ke na TOM-u – TELEFONU ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE. Prijave zbirajo do 25. marca preko spletnega obrazca.

Vabljeni vsi, ki ste pripravljeni del svojega prostega časa nameniti otrokom in mladostnikom, ki sodelujejo v programih ZPM Maribor. Informacije in pogoji so navedeni na tej povezavi.