Tudi v letu 2024 Pedagoški inštitut, Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE), Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ter Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizirajo 9. znanstveno konferenco z naslovom »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Umetna inteligenca v vzgoji in izobraževanju«.

Konferenca bo potekala dva dni, in sicer 25. in 26. septembra 2024, v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Tokrat bo osrednja tematika konference namenjena razmislekom o vplivih vse bolj razvitih in uveljavljenih sistemov umetne inteligence na raziskovanje v vzgoji in izobraževanju, pri čemer pa ostaja odprta tudi za druge pristope in usmeritve.

Na konferenco lahko prijavite: - strokovni prispevek, - znanstveni prispevek, - panelno razpravo, - če ste študent_ka na doktorskem študiju, pa lahko prijavite predstavitev svoje doktorske naloge v delu v obliki posterjev.

Več informacij o konferenci in prijavi povzetka najdete na spletni strani konference. Rok za prijavo oz. oddajo povzetka prispevka je 22. april 2024.