Regionalni center NVO je objavil javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2023 za izbor najzaslužnejših prostovoljk in prostovoljcev, prostovoljskih organizacij ter prostovoljskih projektov iz zasavske regije. Vabljeni, da do 30. 1. 2024 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.  

Namen javnega natečaja je prepoznati, izpostaviti in podpreti prostovoljske aktivnosti ter razširjati solidarnostne vrednote v zasavski regiji. V okviru letošnjega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2023 bodo podeljeni štirje nazivi Prostovoljec zasavske regije 2023 posameznicam in posameznikom po občinah Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje, en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2023 najuspešnejšemu prostovoljskemu projektu, programu oziroma akciji iz regije.

Pogoji za sodelovanje

  • V izboru lahko sodelujejo prostovoljke in prostovoljci vseh starostnih skupin, ki prihajajo ali delujejo v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Trbovlje in Hrastnik.
  • Nevladne organizacije (društva, zesebni zavodi, ustanove), ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljce in imajo sedež oziroma delujejo v občinah Zagorje ob Savi, Litija, Trbovlje ali Hrastnik.
  • Prostovoljski projekti, ki so se izvajali oziroma se še izvajajo na območju zasavske regije.
  • Na letošnjem natečaju Prostovoljec zasavske regije 2023 ne morejo kandidirati prejemniki nazivov na javnih natečajih Prostovoljec zasavske regije 2021 in Prostovoljec zasavske regije 2022.

Besedilo natečaja in prijavni obrazec najdete na consulta.si. Rok za oddajo predlogov je torek, 30. 1. 2024.