Za pripravo Strategije Vlade na področju priseljevanja je bila ustanovljena medresorska delovna skupina, ki skrbi za pripravo predloga strategije. Kljub temu želi Ministrstvo za notranje zadeve k sodelovanju pri razpravi o ključnih poudarkih strategije povabiti tudi širšo javnost.

V ta namen organizirajo javni posvet, ki bo v sredo, 17. januarja 2024, ob 9. uri, v kongresni dvorani ministrstva na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Razprava bo strukturirana v štiri panele, vsak pa bo obravnaval enega od štirih ključnih strateških ciljev, ki jih opredeljuje strategija priseljevanja (Zunanji vidiki s posebnim poudarkom na zaščiti življenja in dostojanstva migrantov; Spodbujanje priseljevanja zaradi dela na družbeno odgovoren način; Zaščita življenja in dostojanstva migrantov ob upoštevanju temeljnih človekovih pravic in svoboščin; Varnostni vidiki migracij). Več informacij o posvetu najdete v vabilu (.pdf).

Prosijo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do petka, 12. januarja 2024, do 11. ure na e-poštni naslov aleksandra.noc@gov.si.