Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v okviru projekta evropskega sodelovanja Srečevanja z gozdom / Forest Encounters v dneh 30. november–1. december 2023 vabi na mednarodni simpozij in otvoritev razstave Polonce Lovšin, oboje v Ljubljani.

Mednarodni simpozij: Srečevanja z gozdom

KJE: MGLC Švicarija, Pod turnom 4, Ljubljana

KDAJ: Petek, 1. december 2023, 9.30–15.15

Sodelujoči: Giovanni Aloi, Agata A. Konczal, Ana Kučan, Teo Hrvoje Oršanič, Maja Simoneti, Borbála Soós; moderatorki: Urška Jurman, Mateja Kurir

Interdisciplinarni simpozij Srečevanja z gozdom se posveča večplastnemu razumevanju različnih vrednot, pomenov, izzivov in perspektiv, povezanih z gozdovi.

Program poteka v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna. Prijava je obvezna.

 

Razstava: Gozd v ženskih rokah in gobe na koncu sveta, Polonca Lovšin

KJE: Gozdarski Inštitut Slovenije, Večna pot 2, Ljubljana

KDAJ: 30. 11. 2023–31. 1. 2024, ponedeljek–petek, 9.00–14.00

Otvoritev razstave: četrtek, 30. 11. 2023, 16.00

Razstava predstavlja novo produkcijo umetnice in arhitektke Polonce Lovšin, ki se v zadnjih letih posveča gozdu in njegovemu pomenu za prihodnost našega planeta. Razstavljeni deli vsako na svoj način obravnavata razmerje med človekom in gozdom: Gozd v ženskih rokah postavlja v ospredje gozdarke, lovke in lastnice gozda v Sloveniji ter odnos do gozda skozi vprašanje spola.

Gobe na koncu sveta pa vizualizira transformacijo vsakdanjih človeških predmetov, hiš in mest, iz katerih lahko glive ustvarijo rodovitno prst za nov začetek.

 

Več informacij o obeh dogodkih