Objavljen je razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj HORUS 2023, ki jo že petnajsto leto zapored podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno interesnimi organizacijami.  

Z nagrado in certifikatom HORUS nagrajujejo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju. Razpisane so naslednje kategorije:

A. NAGRADA za pravne osebe – mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja ter zavode in druge organizacije (PRIJAVNINA):

  • NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju) = HORUS 2023 – Slovenska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj za celotno organizacijo
  • NAGRADA ZA PROJEKT (sodelovanje – gospodarstvo, okolje, družba) = HORUS 2023 – Slovenska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj za projekt

B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI) – Razpis za posebna priznanja v okviru Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2023 za:

  • Posameznik/ca, kandidat/ka po vašem predlogu, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.
  • Novinar/ka

Več informacij, besedilo razpisa in prijavnico najdete na horus.si. Razpis bo odprt do 14. novembra 2023.