Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (Mreža NVO-VID) v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA) vabi na tiskovno konferenco z naslovom »Za pravično in uravnoteženo digitalno preobrazbo!«.

Dogodek bo potekal v torek, 24. oktobra 2023, ob 11.00 uri v prostorih Računalniškega muzeja, Celovška cesta 111 v Ljubljani in prek spletnega video prenosa.

Namen tiskovne konference je predstaviti pripombe organizacij civilne družbe na Nacionalni strateški časovni načrt za digitalno desetletje, oceno njegove skladnosti s priporočili Konvencije civilne družbe o prihodnosti Evrope ter ustreznosti posvetovanja pristojnega ministrstva z zainteresirano javnostjo glede osnutka strateškega načrta.

Tiskovna konferenca je namenjena medijem in zainteresirani javnosti. Podrobnejše informacije o vsebini in poteku dogodka so dostopne na tej povezavi (.pdf).

Kontaktna oseba dogodka: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Tiskovna konferenca je organizirana v okviru projekta »Co-creating digital policies in Slovenia (CODIS)«, ki ga izvaja Inštitut za elektronsko participacijo (INePA). Projekt financira European Citizen Action Service (ECAS) v okviru Projekta EURECA 2023, ki ga sofinancira Evropska unija.