Nizozemski helsinški odbor 26. oktobra ob 15.30 organizira predstavitev projekta Catalyst of Change in delavnico prijave na razpise. Usposabljanje bo potekalo v dvorani Dijaškega doma Tabor, Kotnikova ulica 4, 1000 Ljubljana. 

V luči vedno večjega omejevanja prostora delovanja civilne družbe si Nizozemski helsinški odbor s projektom Catalyst of Change prizadeva prispevati k ustvarjanju spodbudnega okolja za civilno družbo v petih članicah EU, ki se soočajo s hudo potrebo po okrepitvi civilne družbe: Romuniji, Bolgariji, Hrvaški, Sloveniji in Portugalski. V okviru teh prizadevanj bodo delili tudi finančna sredstva za zagovorniške projekte lokalnih organizacij, ki se ukvarjajo z okoljem, spolom in vladavino prava. 

Na usposabljanju bosta predstavnici Nizozemskega helsinškega odbora predstavili vidike projektnega upravljanja, od razvoja uspešnih projektov (tudi v okviru Catalyst of Change razpisov), vzpostavitve učinkovitih zagovorniških mrež in komuniciranja do priprave proračuna in spremljanja izvedbe projekta.

Za udeležbo se prosim prijavite na tej povezavi.

Usposabljanje je del programa konference o digitalni suverenosti, ki jo organizirajo na inštitutu Danes je nov dan. Vljudno vabljeni tudi na konferenco, več o dogodku na: https://disco.si.