Iz Eko sklada obveščajo, da bodo predvidoma v novembru 2023 objavili nov javni poziv za pridobitev sredstev za zmanjševanje energetske revščine. Na poziv se bodo lahko prijavila energetsko revna gospodinjstva, ki bodo lahko pridobila sredstva za energetsko prenovo stavbe ali stanovanja, v katerem živijo. V tem trenutku Eko sklad išče koordinatorje, ki bodo prijaviteljem pomagali pri pripravi vlog na javni poziv.

Ena izmed ključnih novosti v novembru objavljenega Javnega poziva ZER bo namreč, da so predmet poziva tudi stroški koordinatorjev tistim energetsko revnim gospodinjstvom, ki potrebujejo pomoč pri prijavi na javni poziv in pri izvedbi investicij. 

Besedilo javnega povabila, s katerim Eko sklad nevladne organizacije (in druge upravičene prijavitelje), ki bi želeli nuditi pomoč energetsko revnim vlagateljem pri oddaji vlog in izvedbi projektov, vabi k vpisu na seznam koordinatorjev, najdete na tej povezavi. Rok za prijavo je do zapolnitve mest oziroma do objave obvestila o zaključku na spletni strani Eko sklada.