Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (Mreža NVO-VID) v sodelovanju z Inštitutom za elektronsko participacijo (INePA) vabi na delavnico »Priprava predlogov civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje«.

Delavnica bo potekala v torek, 19. septembra 2023, od 9.30 do 12.00 ure v prostorih Računalniškega muzeja, Celovška cesta 111 v Ljubljani in prek video konference Jitsi Meet.

Namen hibridne delavnice je opredeliti in oblikovati pripombe, predloge in mnenja zainteresiranih posameznikov in organizacij civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje v javni obravnavi. Nacionalni strateški časovni načrt bo predstavljal prispevek države Slovenije k uresničevanju evropskega programa Digitalno desetletje do leta 2030, katerega cilj je spodbujati na človeka osredotočene, vključujoče, pregledne, odprte, prosto dostopne in trajnostne digitalne politike, temelječe na temeljnih pravicah.

Delavnica bo potekala po metodi svetovne kavarne in bo naslovila vsebinska področja strateškega časovnega načrta, ki se nanašajo na digitalne kompetence, digitalno infrastrukturo, digitalne javne storitve, digitalno državljanstvo, spodbujanje vodilnega položaja in suverenosti ter doprinos k zelenemu prehodu.

Podrobnejše informacije o vsebini in poteku delavnice so dostopne na tej povezavi.

Vstop je prost. Zaradi lažje organizacije hibridne delavnice prosijo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do ponedeljka, 18. septembra.

Dodatne informacije o dogodku: mag. Simon Delakorda, 041 365 529, simon.delakorda@inepa.si.

Delavnica je organizirana v okviru projekta »Co-creating digital policies in Slovenia (CODIS)«, ki ga izvaja Inštitut za elektronsko participacijo (INePA). Projekt financira European Citizen Action Service (ECAS) v okviru Projekta EURECA 2023, ki ga sofinancira Evropska unija.