Policy Lab vabi na mednarodni seminar Pogovorimo se: Razkrivanje zapostavljenih delov ekonomije, ki bo potekal v petek, 8. 9. 2023, med 9:30 in 14:30 uro v Španskih borcih.

Mednarodni in domači gosti bodo razpravljali o spregledanih vidikih ekonomske transformacije v luči odrasti, v izhodišču katere družbeni in gospodarski razvoj usmerjajo planetarne omejitve, ne pa BDP kot osrednji kazalnik razvoja za vsako ceno. Ali drugače: kako lahko živimo dobro brez prelaganja stroškov na druge, na planet in prihodnje generacije?

Policy Lab je think tank, nova raziskovalna in svetovalna organizacija za ekonomsko razmišljanje na področju trajnostnega prehoda na odrast. Na mednarodnem seminarju bodo razprave usmerjene v tri ključna področja: odrast kot strategija za prilagajanje in preprečevanje naravnih ujm in recesij, zelena, skrbstvena in skupnostna ekonomija kot temelj kakovostnega življenja ter oblike trajnejših prehranskih sistemov prihodnosti. 

Odrast je kot alternativa obstoječemu družbenemu redu vedno bolj prepoznana tudi v političnem prostoru in ne samo v znanstvenem. Nenazadnje je letos maja Evropski parlament gostil konferenco z naslovom Beyond Growth, mednarodni seminar v Ljubljani pa bo potekal le teden dni po Mednarodni konferenci odrasti v Zagrebu, ki se je udeležuje več tisoč ljudi z vsega sveta, še sporočajo organizatorji.

Na dogodek se je potrebno prijaviti tu do 5. 9. 2023 oz. do zasedenosti prostih mest. 

Mednarodni seminar je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku. Več informacij o programu in gostih najdete na tej povezavi.