Umanotera in Focus obveščata, da se bo v okviru Mednarodne poletne šole politične ekologije 2023, ki bo letos potekala pod naslovom Preseganje neenakosti zelenega prehoda, odvilo 12 predavanj ter 4 okrogle mize.

Na Mednarodni poletni šoli bo sodelovalo dvanajst vrhunskih svetovnih predavateljic in predavateljev, prijavljeni udeleženci pa prihajajo iz več kot 35 držav. Med govorci in govorkami izpostavljajo Maxa Ajla, avtorja vplivne knjige “A People’s Green New Deal“, strokovnjakinjo z dolgoletnimi izkušnjami na področju energetskega prehoda Rachel Guyet, Aristotela Timpasa, ki pretresa tehnologijo zelenega prehoda, raziskovalko odrasti Mine Islar in Stefana Bouzarovskega, ki je eden vodilnih strokovnjakov na področju energetske revščine.

Rok za prijavo na Mednarodno poletno šolo politične ekologije 2023 je sicer zaključen, kot gostje pa se boste predavanj in razprav lahko udeležili tudi brez prijave.

Program MPŠ PE 2023, ki se bo odvijala med 21. in 25. avgustom na Fakulteti za družbene vede, najdete na politicalecology-ljubljana.si