V okviru projekta Učilnica za življenje, s katerim želijo v času podnebne krize in nujnosti ukrepanja okrepiti in inovirati slovenski šolski sistem, da bo vzgajal in opolnomočil generacije proaktivnih posameznikov, organizirajo Mednarodno konferenco o ekosocialnem izobraževanju.

Konferenca bo potekala v četrtek in petek, 28. in 29. septembra 2023, in sicer prvi dan preko spleta, drugi dan pa v živo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem v Kopru, s spletnim prenosom predavanj.

Rdeča nit konference o ekosocialnem izobraževanju bo učenje v lokalnem okolju. Skozi predavanja, delavnice in predstavitve praks bo konferenca naslovila teme, kot so lokalizacija, celostno sistemsko mišljenje, transformativna pedagogika, zelene kompetence in podnebno izobraževanje. Del konference bo namenjen tudi okrogli mizi z odločevalci in deležniki slovenskega šolskega sistema.

Dogodek je namenjen v prvi vrsti učiteljem slovenskih osnovnih in srednjih šol, bodočim učiteljem – študentom pedagoških smeri in pa tudi vsem ostalim zainteresiranim deležnikom vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Več informacij, program in prijavnico najdete na spletni strani projekta. Udeležba je brezplačna.