Zavod TREND PRIMA Maribor obvešča, da so v okviru mednarodnega projekta "Fit Kids" razvili modularni športni program in različna gradiva, s katerimi si lahko prostovoljci, učitelji in trenerji nadgradijo znanja o športu otrok s posebnimi potrebami.

Glavni cilj projekta »Šport za vsakega otroka: Fit Kids« je bil razviti modularno zasnovano metodologijo telesne vzgoje športnih dejavnosti, športnih iger in vadb za otroke in mladostnike z motnjami v duševnem razvoju, pri čemer so se osredotočili na skupine, ki morajo pri izvajanju športnih dejavnosti, športnih iger in vadbe premagovati največ ovir. Program je bil strukturiran za učitelje, prostovoljce in mladinske delavce otrok s posebnimi potrebami.

V okviru projekta so strokovnjaki iz Slovenije, Bolgarije, Srbije, Italije, Švedske, Romunije in Turčije med drugim sodelovali pri razvoju učnih gradiv in pripravo smernic za izboljšanje telesne aktivnosti otrok s težavami v duševnem razvoju.

Učna gradiva in več informacij o projektu najdete na projectfitkids.eu.

 

Erasmus+ Sport projekt »Fit Kids« je bil zasnovan z namenom odpravljanja pomanjkanja specifičnih športnih programov za otroke s posebnimi potrebami. Sestavlja ga sedem partnerjev, koordinator je Institut TREND-PRIMA (Slovenija), ostali partnerji so Vasterbottens Idrottsforbund (Švedska), Mine Vaganti NVO (Italija), Univerza v Beogradu, Fakulteta za šport in telesno vzgojo (Srbija), Bolgarsko združenje za razvoj športa (Bolgarija), Nacionalni direktorat za izobraževanje province Konya (Turčija) in Združenje Se Poate (Romunija).