Tudi letos se bo pod okriljem Slovenske agencije za mlade odvil projekt Social Impact Award Slovenia – letos že tretjič.

Social Impact Award nudi socialno-podjetniško izkušnjo, ki daje mladim priložnost predstaviti svoje poglede na različne okoljske in družbene izzive, ustvarjati spremembe in aktivno sooblikovati prihodnost z lastnimi pobudami, ki lahko vodijo v nove podjetniške ideje.

Prijavijo se lahko tako ideje, ki še niso bile implementirane, kot tudi ideje v zgodnji fazi implementacije. Vsi tekmovalci morajo biti rojeni med 1. januarjem 1993 in 31. decembrom 2008 (v skladu z EU definicijo mladih med 15. In 30. letom starosti), ne glede na to, ali se prijavljajo individualno ali v skupini.

finale se bo uvrstilo 10 najboljših idej – te bodo vstopile v drugi del programa, imenovan Incubation Phase.

Več informacij in prijavnico najdete na slovenia.socialimpactaward.net. Prijave so odprte do 2. 6. 2023. 

 

Social Impact Weekend

Obveščajo tudi, da 26. in 27. maja 2023 organizirajo Social Impact Weekend, ki bo potekal v Mladinskem centru Oton v Novem mestu, in sicer od 26. do 27. maja. Dogodek se osredotoča na impact in business modeling ter business planning. Prijavite se lahko na tej povezavi, kjer najdete tudi več informacij.