Slovenska filantropija vabi na izobraževanje na temo vključevanja migrantov v izobraževanje odraslih, ki bo potekalo 4. in 5. maja 2023 v Ljubljani.

Izobraževanje v obsegu 16 pedagoških ur je  namenjeno strokovnim delavcem na področju vzgoje in izobraževanja (osnovne in srednje šole) in strokovnim delavcem na področju izobraževanja odraslih.

Namen izobraževanja je krepitev kompetenc strokovnih delavcev, ki delajo na področju vzgoje in izobraževanja glede načinov vključevanja različnih skupin migrantov v izobraževanje tako otrok in mladih kot tudi odraslih:

  • Seznanjanje strokovnih delavcev z različnimi skupinami migrantov in njihovimi značilnostmi ter duševnim zdravjem v kontekstu vojn in migracij.
  • Seznanjanje strokovnih delavcev s poučevanjem slovenščine (kako usposobiti migrante, ki so brez izobrazbe ali pomanjkljivo izobraženi, da bodo zmožni v slovenskem jeziku tvoriti osnovne sporazumevalne vzorce v govornih položajih, ki so pomembni za njihovo preživetje v novem okolju) in z opismenjevanjem tujcev, ki niso pismeni v svojem jeziku (kako tujce hkrati opismenjevati in jih učiti slovenskega jezika).

Več informacij in prijavnico najdete na prostovoljstvo.org. Kotizacija.