European Civic Forum (ECF) obvešča, da bo Evropska državljanska akademija 2023 potekala 19. in 20. septembra (in ne 27. in 28. junija, kot so sprva napovedali) v Bruslju. Posledično se je podaljšal tudi rok prijave, ki je 30. april.

Letošnji dogodek, v okviru katerega se bodo odvile številne diskusije in izmenjave praks med predstavniki civilnodružbenih organizacij in akademiki na temo državljanskega aktivizma ter odpornosti civilne družbe, bo osredotočen na prihajajoče volitve v Evropski parlament.

Za prijavo niso potrebne predhodne izkušnje z delovanjem na področju spodbujanja državljanskega udejstvovanja in volilnih procesov, ampak le interes za aktivno delovanje na tem področju v času evropskih volitev ter sodelovanje v skupni evropski kampanji nevladnih organizacij.

Več informacij in program dogodka najdete tukaj (.pdf), obrnete pa se lahko tudi na academy@civic-forum.eu. Prijave sprejemajo na tej povezavi.

30 uspešnih kandidatov bo prejelo polno štipendijo za udeležbo na dogodku, ki bo krila potne stroške in nastanitev. Prijavite se lahko do 30. aprila 2023.