Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT je zasnoval prosto dostopen spletni tečaj Varni v pisarni, ki na zelo enostaven, razumljiv in vizualno privlačen način zaposlenim predstavi osnove informacijske varnosti.

Spletni tečaj je brezplačen, poteka kadarkoli na zahtevo, traja 30 minut, prilagojen je različnim delovnim mestom v organizaciji, sama platforma pa gostuje na infrastrukturi Javnega zavoda Arnes in ni komercialne narave.

Ciljna javnost, ki jo spletni tečaj nagovarja, so tako zaposleni kot odločevalci oz. vodstvo, učne teme pa so prilagojene različnim delovnim mestom. Tečaj je primarno namenjen manjšim organizacijam, kjer sami skrbijo za svoj IT oddelek ali nimajo jasnega nadzora nad delom zunanjih IT izvajalcev, zaposleni pa pri svojem delu uporabljajo različne e-bančne in druge plačilne rešitve, spletne trgovine, družbena omrežja. Vsebine so uporabne tudi za večja podjetja in organizacije; kjerkoli ni sistematičnega pristopa k izobraževanju zaposlenih o informacijski varnosti. 

Tečaj je dostopen na varnivpisarni.si.