Zavod Trend Prima Maribor obvešča, da so v okviru mednarodnega projekta "DoCare", katerega glavna tema je promocija prve pomoči in sekundarne oskrbe s poudarkom na skrbi za najranljivejše skupine, razvili priročnik za nudenje prve in sekundarne oskrbe za invalide.

Priročnik je namenjen splošnemu usposabljanju oseb pri zagotavljanju prve in sekundarne oskrbe športnikov invalidov ter oseb s posebnimi potrebami.

Več informacij o priročniku in drugih aktivnostih projekta najdete na docareproject.com, obrnete pa se lahko tudi na Zavod Trend Prima Maribor: trend.prima@gmail.com.

 

Projekt "DoCare" naslavlja podpiranje vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športne dejavnosti in zagotavlja rešitve, da med športnimi aktivnostmi ostanejo varni in zdravi. Koordinator projekta je športni klub invalidov AETOI (Grčija), ostali partnerji pa so športni klub ASO Bresso 4 (Italija), strokovna organizacija prve pomoči in sekundarne oskrbe RTI (Grčija), NVO EBAGEM (Turčija), Zavod TREND-PRIMA (Slovenija) in NVO IEC Avstrija.