Zavod Jnana Bhakti Prada Trust vabi k vključitvi v projekt Mladi voditelji združeni za demokracijo, ki se bo izvajal v sedmih državah pod okriljem evropskega programa CERV (državljani, enakost, pravice in vrednote). Cilj projekta je podpreti demokratično in državljansko udejstvovanje mladih med 14. in 26. letom ter okrepiti pomen vključevanja in zastopanja v evropskem procesu odločanja.

Projekt ponuja številne možnost za brezplačno usposabljanje in izobraževanje na področju aktivnega državljanstva, zagovorništva, javnega nastopanja ter človekovih pravic. Vključite se lahko v naslednje projektne dejavnosti:

  • Spletni mentorski program za zagovorništvo za 140 mladih voditeljev v 7 partnerskih državah (predviden začetek programa; konec meseca marca).
  • Obiski parlamenta EU za udeležence mentorskega programa za odnose z javnostmi in zagovorništvo.
  • Skupno srečanje v EU o vključevanju mladih v procesu odločanja na evropski ravni, namenjeno prvim volivcem na volitvah v Evropski parlament leta 2024.
  • Nacionalna zagovorniška kampanja za spodbujanje pravic otrok in mladih ter aktivnega državljanstva (prvi predviden termin usposabljanj je v drugi polovici meseca aprila).

Vse projektne aktivnosti, usposabljanja in izobraževanja so za udeležence brezplačni, vključno z nastanitvami, prehrano in prevozom.

Otvoritven dogodek bo potekal v četrtek, 30. 3. 2023, ob 17.00, prek spleta. Na dogodku se bodo udeleženci/ke podrobneje seznanili/e s potekom in vsebino Spletnega mentorskega programa za zagovorništvo, ki se začne v začetku meseca aprila, in drugih aktivnostih, ki se bodo odvijale v okviru projekta. Več informacij o dogodku in povezavo na srečanje najdete na tej povezavi.

V projekt se vključite tako, da izpolnite prijavnico, ki jo najdete na tukaj .

Več informacij v zvezi s projektom najdete na FB strani Mladi voditelji združeni za demokracijo in tukaj. Lahko jim tudi pišete na e-poštni naslov: info@youngdemo.eu ali jih pokličete na telefonsko številko 070 358 395.