Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani, Inštitut RS za socialno varstvo, Dom na Krasu, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, Društvo SVIZCI - Uporabniško društvo za duševno zdravje, v sodelovanju z evropsko mrežo ENTER Mental Health Network, organizirajo mednarodno konferenco »Dezinstitucionalizacija ..., ta beseda!«: dosežki in protislovja skupnostne oskrbe v evropski perspektivi.

Konferenca, ki bo 1. junija 2023 v Lipici, bo festival dosežkov, izmenjave najboljših praks, izsledkov raziskav in izkušenj z izobraževanjem, hkrati pa tudi prostor za kritičen premislek in ideje, kako premagati protislovja razvoja skupnostne oskrbe.

Vabijo vas, da se pridružite participativnim, interaktivnim in živahnim predstavitvam, razpravam, delavnicam in okroglim mizam in že samo skupnemu druženju. Dogodek bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku (prevod iz slovenščine v angleščino in obratno bo večino časa zagotovljen).

Dogodka se lahko udeležite ko slušatelji, vabijo pa tudi k oddaji k oddaji povzetkov prispevkov o izsledkih raziskav, izkušnjah z izobraževanjem, ali praksah v skupnosti, ki ustrezajo konferenčnim temam.

Več informacij in prijavnico najdete na tej povezavi.

Prijava na konferenco je obvezna za vse udeležence_ke - brez oddanega povzetka in s povzetkom - in bo odprta od 24. februarja do 9. maja 2023 oziroma do zapolnitve prostih mest. Rok za oddajo povzetkov pa je 15. marec 2023.