Urad Vlade RS za narodnosti v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) vabi k sodelovanju na video natečaju na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti.

Prijaviti je mogoče video izdelek na razpisano temo, katerega namen bo ozaveščati in izobraževati o nesprejemljivosti zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter o njihovih negativnih in škodljivih posledicah tako za posameznika kot družbo. Video izdelek naj bo namenjen ozaveščanju romske skupnosti, predvsem mladostnikov in/ali staršev. Na video natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Natečaj lahko poteka pod mentorstvom, v okviru osnovne šole, lokalne skupnosti, društev, interesnih skupin ali samoiniciativno s strani posameznikov. Video izdelek je lahko posnet v katerem koli žanru (animacija, dokumentarni film, glasbeni video ipd.), in je lahko dolg največ 2 minuti.

Avtorji treh izbranih video izdelkov na razpisano temo bodo prejeli denarno nagrado, in sicer: 1. nagrada v višini 1000 evrov, 2. nagrada v višini 800 evrov in 3. nagrada v višini 600 evrov.

Več informacij in dokumente za prijavo najdete na tej povezavi. Rok za prijavo je 31. marec 2023.