Center za zdravje in razvoj Murska Sobota vabi na praktično predstavitev Priročnika za vrednotenje (evalvacijo) različnih intervencij, programov in projektov, ki izhaja iz praktičnih izkušenj izvajanja vrednotenj participativnih pristopov iz celega sveta pri oblikovanju lokalnih in regionalnih zdravstvenih sistemov.

Avtorica in urednica priročnika, dr. Rene Loewenson iz Training and Research Support Centre ter soavtor priročnika, Peter Beznec iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, bosta udeležence seznanila s pristopi za vključujoče in strateško vrednotenje intervencij, programov ter projektov, ki izhajajo iz Teorije sprememb in so namenjeni krepitvi družbene udeležbe pri oblikovanju lokalnih zdravstvenih sistemov.

Predstavili bodo metode in orodja za zbiranje ter organiziranje informacij/dokazov za načrtovanje in izvajanje vrednotenj, tako na ravni spremljanja procesa, kot na ravni vrednotenja učinkov ter doseženih želenih sprememb intervencije.

Priročnik in predstavitev sta namenjena vsem, ki se ukvarjate z načrtovanjem, izvajanjem in vrednotenjem intervencij, programov ter projektov, predvsem na področju zdravja in sociale, ter tistim, ki vzpodbujate družbeno (so)udeležbo pri vzpostavljanju sistemov in proračunov, ki so namenjeni izboljšanju kvalitete življenja ljudi.

Predstavitev je brezplačna in bo v četrtek, 24. 11. 2022, od 9.00 do 12.30 ure v prostorih SAZU, Novi trg 3, Ljubljana.

Predstavitev poteka v angleškem jeziku z možnostjo sprotnega prevajanja v slovenščino.

Število udeležencev predstavitve je omejeno na 15, prijave sprejemajo na email peter.beznec@czr.si po vrstnem redu do zapolnitve vseh predvidenih mest.

Podrobnejši program predstavitve je v priponki v angleškem jeziku. Za vse informacije so na voljo na elektronskem naslovu peter.beznec@czr.si.